•  

De toekomst is al begonnen!

Geen reacties
Preken (Groeidiensten+Preekverwerking 2015-2016)

Gods eeuwige plan
wordt in de tijd gerealiseerd
en in de toekomst voltooid.
‘Lieve vrienden, we zijn nu al kinderen van God. Wat we later zullen zijn, weten we nog niet. Maar we weten wel dat we op Jezus zullen lijken als Hij terugkomt. Dan zullen we hem zien zoals Hij is, de hemelse Christus.’ (1Johannes3vs1)

In de toekomst, als Hij terugkomt op de wolken en Gods Koninkrijk, zijn nieuwe wereld, de hele kosmos zal vullen, zal Jezus Christus zich aan ons laten zoals Hij is. Wij zullen zijn grootheid en glorie, zijn glans en majesteit.
Het gevolg zal zijn dat wij Jezus’ heerlijkheid zullen weerspiegelen. Het beeld van God in ons zal in die toekomst voor 100% hersteld worden. Hoe we er precies uit zullen zien, weet Paulus niet, maar dàt we compleet nieuwe mensen zullen worden, daarvan is hij overtuigd. Gods kinderen die sprekend lijken op hun oudste broer en zo ook op hun hemelse Vader.
En wat ontdekken we nú? Ik zal ’t je zeggen!
Zowel in jouw en mijn leven van elke dag als in het gemeenteleven van de Westerkerk begint Gods nieuwe samenleving.
Gods nieuwe wereld, de mensheid van de toekomst, begint namelijk vandáág al, hier en nu. De kerk is een plaats waar het nieuwe leven wordt geoefend. Jij en ik en onze kerkgemeenschap worden klaargemaakt voor de toekomst, als we echt helemaal, voor 100% op Jezus zullen lijken.
Hoe Jezus eruit ziet, horen we in de volgende Groeidienst, op 1 november, zo God wil. Hoe we dat nieuwe leven kunnen oefenen, persoonlijk en samen, horen we op 6 december.
In de blogs van deze week wilde ik dit graag duidelijk maken:
God heeft ieder van ons en ons allemaal samen geroepen, uitgekozen en bestemd om op Jezus te gaan lijken. Dat is God van plan, daar verlangt Hij naar. Dat plan wil Hij vandaag en morgen, dat wil Hij in ons leven realiseren. Zodat Gods nieuwe samenleving, zijn nieuwe wereld op aarde al gaat ontstaan, zoals in de hemel.

Reageer ook!

XHTML: U kunt de volgende codes gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>