•  

Kwaad-aardig…

Geen reacties
Preken (Series) 2015-2016

Soms denk ik gewend te raken aan de bakken ellende en verdriet die over ons worden uitgestort. Televisiebeelden van slachtoffers ver weg, huilende kinderen, in elkaar gekreukelde bejaarden, lichamen zonder armen en benen… Vluchtelingen heel dichtbij, in ons dorp, onze straat… Ernstige ziekte sluipt levens en lichamen van vrienden binnen… Maar ja, elke dag is ‘t wel ergens raak, dus ligt gewenning op de loer.
Maar diep in mijzelf, in m’n hoofd, m’n hart, weet en voel ik dat al die pijn en gebrokenheid, al dat onrecht en leed aan mij knagen en proberen mij van binnen te bezetten als een groeiend gezwel, waarvan ik zeker weet dat ‘t kwaad-aardig is.

Zondagmorgen 11 oktober klinkt in de Westerkerk weer die eeuwenoude vraag:
Wat is het enige houvast waar jij je aan vastgrijpt, tijdens je leven en als je sterft?
Mijn enige zekerheid is: Ik ben het eigendom van Jezus Christus!
Hij bewaart mij zo, dat zonder de wil van mijn hemelse Vader geen haar van mijn hoofd kan vallen…

Misschien wil je 3 stukjes uit de bijbel lezen?
Johannes 10vs27-30 (over liefdevolle goddelijke samenwerking).
Matteüs 10vs28-31 (over vallende haren).
Lucas 12vs22-32 (over ‘Vader, die het koninkrijk heeft willen schenken’).

zondag 11 oktober 2015 – 09.30 uur – doopdienst
van der duyn van maasdamlaan 6 – bunschoten spakenburg

Reageer ook!

XHTML: U kunt de volgende codes gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>